Τρίτη 17 Μαΐου 2022

ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA κόντρα στη δικαστική τρομοκρατία και την καταστολή της κυβέρνησης της ΝΔ και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ

 


Η Υπουργός Παιδείας για άλλη μια φορά καταφεύγει στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη την απεργία και τις στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγείλει ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ για τις Ελληνικές εξετάσεις «τύπου PISA» την Τετάρτη 18 / 5. 

Η αγωγή που έστειλε η Κεραμέως στο δικαστήριο μεταξύ άλλων αναφέρει: «αντικείμενο της παρούσης δίκης είναι αν θα εφαρμοστεί νόμος που ψήφισε το ελλ. Κοινοβούλιο (και ειδικότερα το άρθρο 104 του ν. 4823/21…. Η επίμαχη κινητοποίηση (εννοώντας την 3ωρη στάση εργασίας των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) στοχεύει ομολογημένα να εμποδίσει την εφαρμογή του νόμου, ήτοι να ματαιώσει τις εξετάσεις»… που αποτελούν μετρήσιμα αποτελέσματα για το εκπαιδευτικό έργο και τους εκπαιδευτικούς. 

Η κυβέρνηση επιδίδεται σε πρακτικές των χρόνων της επταετίας. Με την νέα απαγόρευση του δικαιώματος της απεργίας των εκπαιδευτικών, απαιτεί από αυτούς και την κοινωνία να σιωπήσουμε μπροστά στην απόφασή της να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από το δωρεάν δημόσιο σχολείο, μπροστά στην απόφασή της να εντείνει τους ταξικούς φραγμούς, τους αποκλεισμούς με τα εξεταστικά φίλτρα της PISA, της τράπεζας θεμάτων, της ΕΒΕ, της πρόσφατης μείωσης των εισακτέων κατά 10.000. 

Η απόφασή της να ξαναστείλει τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια, ενεργοποιώντας τον αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό ν. Χατζηδάκη, δείχνει ότι η καταστολή, ο φόβος, ο περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών θα βρίσκονται από δω και στο εξής συνεχώς στην ημερήσια διάταξη επιχειρώντας να διαμορφώσουν μια νέα ζοφερή πραγματικότητα. Θέλουν να καταστείλουν κάθε απεργία κι αγώνα που αμφισβητεί την πολιτική εκείνη που υπαγορεύεται από τα αντιδραστικά νεοφιλελεύθερα σχέδια ΕΕ – ΟΟΣΑ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ! 

Οι εξετάσεις PISA σε 300 δημοτικά και 300 Γυμνάσια αποτελούν την αφετηρία μιας επιχείρησης καθολικής εφαρμογής του μορφωτικού αποκλεισμού στην εκπαίδευση

Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων των μαθητών/τριών μας στην ολόπλευρη μόρφωση, το σχολείο της κριτικής σκέψης, ενάντια στην εξόντωση των μαθητών μας, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και την κατηγοριοποίηση των σχολείων, ενάντια στην μείωση των δαπανών και την αντικατάστασή τους με χορηγίες. 

Ως Δίκτυο Ανυπότακτων Γονιών καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμβάλλουν σε αυτή την μάχη: 

  • Στις 18 / 5 οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι Γονέων να σταθούμε στο πλευρό των εκπαιδευτικών, μπλοκάροντας τις «εθνικές διαγνωστικές εξετάσεις» και να αρνηθούμε τη συμμετοχή των παιδιών μας σε αυτές, ακυρώνοντας στην πράξη τις χουντικές πρακτικές της κυβέρνησης. 
  • Οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι Γονέων να διενεργήσουν άμεσα ανοιχτές συζητήσεις για το «νέο σχολείο» και τις «εθνικές διαγνωστικές εξετάσεις». 
  • Καλούμε τα μαζικά όργανα των εκπαιδευτικών να προχωρήσουν σε προκήρυξη 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη 18 Μαΐου, καθώς και σε συγκεντρώσεις έξω από τα σχολεία που θα επιδιωχθεί να διενεργηθούν οι εξετάσεις, μαζί με τους γονείς. 
  • Καλούμε όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να αντιδράσουν και να συντονιστούν ενάντια στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης. Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης μας αφορά όλους. 

Η εκπαίδευση και η μόρφωση των παιδιών μας είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας και των εργαζομένων!